Jobba som frilansande översättare


Bli en del av Comactiva-familjen!

Ansök nu
Linda-M-Emely-Gabriella-Comactiva_web_2022
 

Hos Comactiva sätter vi kunden i fokus

Som översättare i Comactivas nätverk av frilansare är du noggrant utvald. Tillsammans strävar vi efter att leverera översättningar, språktjänster och kommersiell kommunikation av en högsta kvalitet. Kundens feedback och nöjdhet är vad som motiverar oss att hela tiden bli ännu bättre.

 

 

Som en byrå med över 25 år i översättningsbranschen har vi förmånen att arbeta med spännande kunder inom vitt skilda områden. Läs gärna mer om några av våra kunder!

Vårt största fokus ligger på översättning av marknadsföring, kommunikation och PR, men vi översätter även facklitteratur, HR, tekniska manualer, årsredovisningar, medicinskt material och mycket annat. Vi letar alltid efter erfarna och kreativa översättare som delar vår passion för språk och kommunikation.

 

 

 

 

NPS_leverantörer_

På Comactiva kan vi stoltsera med ett NPS-score på hela 77 från våra översättare!

 

För att lyckas möta kundernas förväntningar

Här har vi satt upp fem kriterier som våra språkpartners behöver uppfylla för ett framgångsrikt samarbete med Comactiva:
  • Språklig expertis

En språkpartner till Comactiva är särskilt utvald för sina exceptionellt goda kunskaper inom språk och översättning. Hen ska ha en översättarutbildning och/eller dokumenterad erfarenhet av översättningsyrket. En språkpartner till Comactiva översätter endast och alltid till sitt modersmål. Det finns en stark känsla för de stilistiska detaljer som lyfter en text. Syfte, målgrupp och målkultur finns ständigt i åtanke vid varje unikt uppdrag.

  • Relevanta ämneskunskaper – allmänna såväl som specifika

Comactivas språkpartners är professionella, nyfikna och kunskapstörstiga och har en bred allmänbildning som bas till sin specialisering inom ett specifikt ämnesområde.

  • Geografisk närhet till målspråkskulturen

En språkpartner till Comactiva bor och arbetar i målspråkslandet. Detta är en viktig kvalitetsmarkör eftersom språk är levande. Våra språkpartners behöver besitta ett aktuellt språk och fånga upp alla eventuella skiftningar och förändrade språkliga nyanser.

  • Servicekänsla

Punktlighet, servicekänsla och tillgänglighet är självklarheter, liksom att alltid hålla en rak och öppen dialog med projektledningen för att uppnå bästa möjliga slutresultat. På Comactiva välkomnar vi alla frågor och funderingar, och våra språkpartners gör detsamma.

 
  •  CAT-kompetens

Comactivas språkpartners behärskar översättning i CAT-verktyg och det är en självklarhet att använda CAT i sin profession. I samarbetet med Comactiva arbetar de alltid i molnbaserade Memsource via lånelicens.

  • Feedbackloopen

Feedback från våra korrekturläsare och våra kunder är en naturlig del av projektet och ska behandlas och gås igenom snabbt, och ska ses som en möjlighet att lära känna kundens terminologi och tonalitet bättre.

 

Hur kommer du igång?

Uppfyller du kriterierna ovan och vill bli en del i vårt globala men ändå sammansvetsade team? Fyll i vårt frilansformulär och skicka det till oss tillsammans med CV och ett kort personligt brev. Om du har de språkkombinationer och kvalifikationer som vi söker behöver du också vara villig att göra ett kort kostnadsfritt arbetsprov.

 

Som frilansande språkpartner till Comactiva får du möjlighet att utveckla din yrkeskompetens genom spännande uppdrag från en mängd olika branscher. Genom vårt arbetssätt erbjuds du attraktiva uppdrag, gemenskap och personlig kontakt med Comactivas projektledare och utvecklande återkoppling på ditt arbete.

 

Välkommen att höra av dig!

Skicka intresseanmälan

Fler frågor? Kontakta oss

Linda Müller

Projektledare | översättare

”Ett tätt samarbete med våra språkspecialister är en avgörande framgångsfaktor och en mycket viktig del i vårt kunderbjudande.”

Kontakta mig
Linda-Müller-Översättare-Comactiva-projekledare

Emely Blixt

Projektledare | översättare

”Vi lägger gärna lite extra tid på att bygga ett effektivt och långsiktigt samarbete med såväl kunder som översättare.”

Kontakta mig

Emely-Blixt-Översättare-Comactiva-(1)_web_2022

Gabriella Rudström

COO

”Jag uppskattar verkligen den nära, personliga och långsiktiga relationen vi har med våra översättare och korrekturläsare. De blir som en del av vårt team och bidrar till en roligare arbetsdag!”

Kontakta mig
gabriella

Affärsidé

Comactiva är en översättningsbyrå med fokus på kvalitet. Vi tillhandahåller värdeskapande översättningar och flexibla helhetslösningar inom lokalisering. Vi vänder oss till kunder inom näringslivet med höga kvalitetskrav på sin globala kommunikation. Vårt mål är att bidra till ökad lönsamhet och effektivitet i processen.

Vision

Comactiva ska vara marknadens naturliga val gällande översättningar av hög kvalitet och flexibla helhetslösningar för global kommunikation. Med personlig service och kvalitet ska vi uppnå 100 % kundnöjdhet.

Kvalitet

Comactiva är ISO certifierade enligt ISO 9001 sedan 2013. Vi innehar ett ISO-certifikat utfärdat av Research Institutes of Sweden (RISE). Som organisation vi uppfyller kraven för certifiering av vårt ledningssystem för kvalitet.