Projektledare & översättare

Emely Blixt

”Jag är nyfiken på kundens mål, lyssnar noga på vad kunden vill och kommer gärna med råd och lösningar.” 

 

Hej Emely!

Vad har du lärt dig i din roll som projektledare på Comactiva?

– Oerhört mycket! Jag har fått lära mig hur man bygger bra kundrelationer och hur man hanterar många bollar i luften utan att bli för stressad. Man behöver verkligen vara snabb och samtidigt noggrann för att göra ett så bra jobb som möjligt.


Dessutom har jag utvecklats otroligt mycket som översättare och lingvist och fått en djupare förståelse för olika marknader och hur man anpassar sitt språk utifrån varje enskild kunds behov.

 

Hur hjälper du dina kunder att lyckas på internationella marknader?

– Jag är mycket noggrann vid valet av översättare, så att översättningen görs av en person med rätt kompetens vad gäller språk och ämneskunskap. Juridiska texter och kommersiella texter kräver ofta olika översättare eftersom de har helt olika syften.

Jag är nyfiken på kundens mål, lyssnar noga på vad kunden vill och kommer mer än gärna med råd och skräddarsydda lösningar.

 

Vilka är dina bästa tips när det gäller kommunikation på andra språk?

– Man behöver ta in kulturen i beräkningen. En fras som på norska upplevs som trevlig och inbjudande kan inte alltid översättas rakt av (även om det vore grammatiskt korrekt) och förväntas ha samma effekt på till exempel grekiska. Kunskap om kulturen man riktar sig till är väsentlig.

Varför ska man välja Comactiva som språkpartner?

– För att vi verkligen jobbar för kundens skull. Vi bryr oss om våra kunders mål och vill hjälpa till att uppnå dem. Vi projektledare är själva lingvister som älskar språk och de flesta av oss har bott utomlands åtminstone någon gång i vårt liv. Själv har jag bott i London och Vancouver och tagit en kandidatexamen inom engelsk lingvistik.

Vi har höga krav på våra leverantörer och kvalitetssäkrar alla översättningar innan leverans. Vänder man sig till oss får man en språkpartner som värderar kvalitet, service och samarbete.

Kort om mig 

Översätter från engelska, norska och danska till svenska. 

Korrekturläser svenska, engelska, norska och danska.

Mina intressen: träning, filmer, skönhet och hälsa, rita och kreativt skrivande.