Skip to the main content.

 

 

 

Språktjänster med kvalitetsgaranti 


Kontakta oss

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lingvister med kvalitet i fokus

Handplockade för varje projekt
 

När vi startar ett nytt projekt handplockar vi översättarna utefter era behov och krav. Det kan till exempel vara branschkunskap, erfarenhet eller teknisk kompetens. För att förstå era behov och krav rekommenderar vi ett uppstarts möte med en av våra projektledare.

 
Har språket som modersmål
 

Vi har som krav att de översättare vi arbetar med ska ha språket de översätter till som modersmål. Detta säkerställer att de är uppdaterade om kultur och nya nyanser som påverkar språket.

 
Bor i landet där språket utövas
 

Vi har även som krav att de ska bo i landet där materialet ska användas Vilket ytterligare säkerställer en uppdaterad och aktuell förståelse om det som påverkar språkets utveckling. 

Har erfarenhet från din bransch
 

Våra översättare är inte bara språkexperter, de har också bred kunskap och erfarenhet från flertalet branscher.

Det handlar inte bara om att överföra ord bokstavligen från ett språk till ett annat, utan att också om att översätta utan att tappa budskapet och  kontext.

 
Kvalitetskontroller
 

För att undvika fel har vi kvalitetskontroller i översättningsprocessen. Det kan vara granskningar av översättningar av en annan översättare eller användning av översättningsverktyg som kontrollerar stavning, grammatik och konsistens.

Genom flera steg av kontroll kan man minska risken för misstag och säkerställa att den slutliga översättningen är korrekt och välformulerad.

Projektledare med kvalitetsansvar

En viktig roll för Comactivas projektledare är att säkerställa att rätt språkexpertis tilldelas varje projekt.

Baserat på projektets  ämnesområde väljer projektledaren de mest lämpliga översättarna och granskningsansvariga för att säkerställa att översättningen håller högsta kvalitet.

Projektledaren övervakar och samordnar sedan hela översättningsprocessen för att säkerställa att projektet följer tidslinjer och uppfyller de överenskomna kraven.

 
Koordinerar hela översättningsprocessen
 

Under projektets gång är det projektledarens ansvar att hantera eventuella frågor, förtydliganden eller utmaningar som kan uppstå. Projektledaren arbetar nära översättarna och granskningsansvariga för att säkerställa att budskapet i källtexten bevaras korrekt och effektivt överförs till målspråket.

Erfarna projektledare
 

Våra projektledare är erfarna och skickliga yrkespersoner med en stor passion för språk och översättning. De är experter på att organisera och koordinera översättningsprojekt från början till slut. Varje projektledare är erfaren inom översättning och har en djup förståelse för både processen och de unika utmaningar som kan uppstå längs vägen.

 
En dedikerad projektledare genom hela processen
 

Hos oss på Comactiva lär du alltid känna en projektledare lite extra. Du jobbar nära samma person i varje översättningsprojekt och tillsammans sätter ni krav och förväntningar på samarbetet. 

Projektledaren fungerar som den centrala kontaktpersonen för varje översättningsprojekt. De samarbetar nära er för att förstå era behov och önskemål samt för att fastställa de specifika kraven för projektet. 

System & verktyg

Översättningsminne
 

Översättningsminnen är en kraftfull resurs som säkerställer konsekventa översättningar och kostnadsbesparingar på sikt. Översättningsminnet fungerar som en databas där alla översättningar lagras i segment, vilket inkluderar meningar, fraser och uttryck.

När en ny text ska översättas kan översättningsminnet användas för att söka efter matchande segment som man kan återanvända från tidigare översättningar.

Termdatabaser
 

Vi upprätthåller och underhåller företagsspecifika termdatabas.

En termdatabas innehåller specifika termer och fraser för olika branscher, områden, varumärken osv. Dessa hjälper översättare att upprätthålla terminologisk konsistens i översättningarna.

Termdatabaser skapas genom att vi samlar in och verifierar termer och skapar sen ordlistor per språk.

Kvalitet som affärsidé


Comactiva är en premiumleverantör av kulturellt anpassade översättningar och flexibla helhetslösningar. Vi vänder oss till kunder inom näringslivet med höga kvalitetskrav på global kommunikation för vilka vårt uppdrag är att bidra till ökad lönsamhet och effektivitet. Vi hjälper er koordinera och anpassar processen efter era behov.