Skip to the main content.
Localization Success Manager

Sofia Johansson

Hej Sofia!

Vem är du?

– Jag var frilansöversättare och korrekturläsare i många år innan jag började på Comactiva hösten 2017 och har nytta av det perspektivet i samarbetet med våra leverantörer och i planeringen av projekt.

Som frilansare jobbade jag en hel del mot kunder inom svensk industri och med marknadsföringsmaterial. Innan jag började jobba hade jag gått översättarutbildningen med fackspråklig inriktning vid Göteborgs universitet, med huvudspråken engelska och franska.

Jag hade även läst svenska och de skandinaviska språken på universitet samt lite juridik, EU-kunskap och ekonomi.


Hur skulle du beskriva Comactiva-andan?

– Vi är ett tight team som stöttar varandra, både i projektledargruppen och från ledningssidan. Det är högt i tak och man kan alltid slänga ut frågor i rummet, diskutera och ventilera allt från terminologi och språkfrågor till större saker.

Alla har sina egna, primära, kunder men vi avlastar varandra vid toppar och fördelar översättnings- och korrekturläsningsjobb in-house.


Man har ju hört talas om livskvalitet men vad ger dig jobbkvalitet?

– Variationen i uppgifterna, tillsammans med möjligheten att utvecklas och lära mig nya saker. Att få ta mycket ansvar men vara del i ett team med härliga kolleger. Och känslan av att vi jobbar så nära varandra trots att vi har ett nätverk av kunder och leverantörer som spänner över hela världen.

Vad gör du för att leverera lite extra kvalitet till dina kunder?

– Mitt fokus ligger på att ha en aktiv dialog med kunder och leverantörer hela vägen genom projektet, från den förberedande fasen till uppföljningen. På det viset kan jag fånga upp frågor tidigt och hitta rätt språklig och kulturellt anpassad nivå på våra översättningar.

Jag stöttar upp under arbetets gång och har även kontakt med de lokala marknaderna hos många av mina kunder för att slutprodukten ska bli så bra som möjligt.

Kontakta mig 

 

Sofia Johansson

E-mail: sofia.johansson@comactiva.se

Tel: +46 (0)31 701 48 96