Skip to the main content.

1 min read

Att prioritera på marknadsavdelningen 2023

Att prioritera på marknadsavdelningen 2023

Det är en osäker marknad för många företag och de som vill bibehålla sin omsättning och kanske till och med växa under 2023, måste fatta rätt affärsbeslut. 

Det är ju inget nytt att digital marknadsföring är ett kostnadseffektivt sätt att nå sina målgrupper. Gör man det dessutom på mottagarens språk kan man få ännu mer effekt av sin kommunikation.  

På Comactiva ser vi att fler och fler kunder med global försäljning går över till dynamiska webbplattformer för att enklare kunna publicera innehåll, lokalisera och kulturanpassa marknadsföring och kommunikation. Det är också viktigt för många företag att hitta sätt att integrera SEO i arbetet med språkversioner och översättningar.  

Vad bör man prioritera på en marknadsavdelning 2023?

De flesta marknadsavdelningar har producerat en massa relevant innehåll under året. Nu är det dags att inventera och återanvända. Har ni inte redan skapat språkversioner av ert innehåll så finns här god potential att nå ut till ytterligare prospekts och kunder.

  • Etablera en översättningsprocess som kultur- och målgruppsanpassar innehållet för att nå fler prospekt på ytterligare marknader.
  • Gör en sökordsanalys på de marknader som du vill satsa på lite extra och säkerställ att er språkpartner bygger upp termdatabaser knutna till den lokala SEO-strategin.

  • Ta med översättningar och lokalisering redan i det strategiska arbetet så når ni snabbare ut på nya marknader. 

Varför lokalisering är nyckeln till tillväxt

Att sälja på sina lokala marknader med hjälp av anpassning av det globalt skapade innehållet effektiviserar arbetet och säkerställer att varumärkets tonalitet bibehålls på alla marknader. 

Har man en etablerad översättningsprocess som är kvalitetssäkrad, innefattar språkteknik som harmoniserar språket och företagsspecifika termer så undviker man att kommunikationen får ett eget liv på marknader där man själv inte kan språket. 

Små nyanser gör stor skillnad och brister i förståelsen avslöjas direkt vilket påverkar trovärdigheten för er produkt eller tjänst. Det går snabbt att skada ett varumärke men är ganska enkelt att sätta upp en lokaliseringsprocess som säkerställer kvalitet och harmoni på alla marknader. 

 

Vi bjuder på 5 lästips från året som gått: 

Comactivas VD gästar Onlinification-Podden

Comactivas VD gästar Onlinification-Podden

Comactivas VD gästar Onlinification-Podden och pratar om komplexiteten gällande översättningar och språk.Varför är det så viktigt att sälja på...

Read More
Översättning internt, ett bra strategiskt beslut?

Översättning internt, ett bra strategiskt beslut?

Som marknadschef eller kommunikationsansvarig på ett internationellt företag är det avgörande att förstå vikten av kvalitet på det innehåll som...

Read More
Spara tid med rätt språkpartner för översättningar

Spara tid med rätt språkpartner för översättningar

På marknads- och kommunikationsavdelningar är tid ofta en bristvara. Oavsett hur noga vi planerar och sätter deadlines försvinner tiden fortare än...

Read More