Skip to the main content.

 

 

 

 

Jobba som frilansande översättare

 

Bli en del av familjen!


Ansök nu
Linda-G-Gabriella-Anna-(1)-Comactiva_web_2022
 

Ett nätverk av professionella översättare världen över


Som översättare i Comactivas nätverk är du noggrant utvald. Vi arbetar bara med professionella översättare och vi matchar alltid specialintressen med rätt kund och uppdrag.

Tillsammans strävar vi efter att leverera översättningar, språktjänster och kommunikation anpassade efter uppdragsgivarens målgrupp och behov. Vi  har som policy att alla översättare ska bo och verka i målspråkslandet.  

Vårt löfte till kund är att leverera högsta kvalitet på översättningar och vi ser oss som en premiumleverantör av språktjänster.   

Våra värdeord är ansvarsfull, proaktiv, kunskapstörstig och modig.

Känner du att du vill arbeta med oss på Comactiva och har du rätt profil för kommersiella översättningsuppdrag så ser vi fram mot att höra av dig!  

Nöjda översättare ger nöjda kunder

 

Våra kunder är stora globala företag och våra uppdragsgivare arbetar oftast inom marknadsföring, kommunikation, PR, HR, ekonomi och hållbarhet. Vi översätter allt från webbsidor, innehåll till social media och applikationer till tekniska manualer,  årsredovisningar och hållbarhetsrapporter.

Vi letar alltid efter erfarna och kreativa översättare som delar vår passion för språk och kommunikation.

I vår senaste NPS-undersökning gav vårt nätverk av översättare oss ett NPS score på hela 77. Vi ser det som ett kvitto på att vi har översättare i vårt nätverk som värderar vårt samarbete högt.

Är du nyfiken på i vilka branscher vpra kunder verkar kan du läsa mer om några av våra kunder här!

 

NPS_leverantörer_

   

Comactivas Språktjänster

 

Fem faktorer för ett lyckat samarbete


Språklig expertis

Som professionella översättare i vårt nätverk är du särskilt utvald för dina goda kunskaper inom språk och översättning. Du har en översättarutbildning och/eller dokumenterad erfarenhet av översättningsyrket. All våra lingvister översätter alltid till sitt modersmål och de besitter en god känsla för de stilistiska detaljer som lyfter en text.

CAT-kompetens & feedback

All översättare i vårt nätverk arbetar i CAT-verktyg. I dagsläget jobbar vi i molnbaserade Memsource.
Feedback från korrekturläsare och kunder är en naturlig del av processen och ska ses som en möjlighet att lära känna kundens terminologi och tonalitet bättre.

Värderingar & branschkunskap

Som översättare i vårt nätverka delar du våra grundvärderingar och agerar alltid professionellt. Du är nyfiken, kunskapstörstig, ansvarfull och arebtar proaktivt med att utvecklas inom dina ämnesområden.

Geografisk närhet till målspråkskulturen

Alla översättare i vårt globala nätverk bor och arbetar i målspråkslandet. Detta är en viktig kvalitetsmarkör eftersom språk är levande. Våra språkpartners behöver besitta ett aktuellt språk och fånga upp alla eventuella skiftningar och förändrade språkliga nyanser.

Servicekänsla

Punktlighet, servicekänsla och tillgänglighet är självklarheter för dig, liksom att alltid hålla en rak och öppen dialog med projektledningen för att uppnå bästa möjliga slutresultat. På Comactiva välkomnar vi alla typer av frågor och funderingar, och du som översättare i vårt nätverk gör detsamma.

 

Jobba med oss på Comactiva Language Partner


Uppfyller du kriterierna ovan och vill bli en del i vårt globala men ändå sammansvetsade team då är du välkommen att fylla i formuläret nedan och skicka det tillsammans med ditt CV och ett kort personligt brev. Om du har de språkkombinationer och kvalifikationer som vi söker behöver du också vara villig att göra ett kort kostnadsfritt arbetsprov.

Som frilansande översättare och lingvist till Comactiva får du möjlighet att utveckla din yrkeskompetens genom spännande uppdrag från en mängd olika branscher. Genom vårt arbetssätt erbjuds du attraktiva uppdrag, gemenskap och personlig kontakt med Comactivas projektledare och utvecklande återkoppling på ditt arbete.

 

Kontakta oss

Linda Müller

Projektledare | översättare

”Ett tätt samarbete med våra språkspecialister är en avgörande framgångsfaktor och en mycket viktig del i vårt kunderbjudande.”

Kontakta mig
Linda-Müller-Översättare-Comactiva-projekledare

Gabriella Rudström

COO | översättare

”Vi lägger gärna lite extra tid på att bygga ett effektivt och långsiktigt samarbete med såväl kunder som översättare.”

Kontakta mig

Gabriella Rudström COO Comactiva