Våra språktjänster

Översättningsbyrå på svenska - översättning och språktjänster

Be om offert

Comactiva är inte bara en byrå, vi är en partner som vill samarbeta med företag som har löpande behov av översättningar. Språk är en grundläggande byggsten för ett framgångsrikt bolag. 

För att lära känna er och ert företag behöver vi förstår behöver vi förstår er marknadsstrategi och vi behöver får tillgång till er varumärkesplattform, referensmaterial och annat som gör att vi förstår den kontext där översättningar skall användas. För oss är det viktigt att förväntningarna i ett samarbete tydliggörs redan i början av samarbetet.

 

Översättningsbyrå svenska till engelska

Comactiva language partner har 25 års erfarenhet och arbetar med alla sorters av översättningar inom dem flesta branscherna. Översättningar som svenska till danska, finsk eller tyska är vardag för oss. Vi är en modern och väletablerad översättningsbyrå med många översättare runt om i världen som älskar att ligga i framkanten när det kommer till kvalité, därav skiljer vi oss från andra byråer med vårt ISO-certifiering 9001. En ISO-certifiering innebär att vi har externa revisorer från Research Institutes of Sweden (RISE) hos oss en gång om året som utvärderar och genomlyser alla delar i bolaget ur ett kvalitetsperspektiv och enligt gällande standard.

 

Vad skiljer ISO-certifieringen 9001 från ISO-certifiering 17100?

ISO17100 fokuserar enbart på de väsentligaste delarna i själva översättningsprocessen medan ISO9001 är mer komplext och utvärderar hela bolagets kvalitetsarbete.

ISO 9001 är en internationellt vedertagen standard och visar att vi arbetar strukturerat och systematiskt med kvalitetsfrågor. ISO 9001 belyser översättningsprocessen i alla led, men även andra aspekter i bolaget såsom struktur, dokumentation och spårbarhet så att vi alltid följer den standard som gäller.

Comactiva hjälper er med professionella översättningar mellan 50 språk, vår specialitet är svenska till engelska. Vi har auktoriserade översättare som är lokaliserade i språkmålet land och har även språkmålet som modersmål. Vi är väl medvetna om att engelskan skiljer sig åt beroende på vilken del av världen du är på. Därför jobbar vi inte med en sort av engelska, vi arbetar med svenska till engelska översättningar för United Kingdom, Canada, Nya Zeeland, USA och Australien.

 

Välj en av våra professionella översättningar

Ni får välja mellan vårt standard- eller premiumöversättning.Vårt standarderbjudande är för engångs behov eller snabb översättningar och innebär att du får en dedikerad projektledare som koordinerar arbetet och säkerställer kvalitet genom hela processen, SEO-relaterade erbjudanden, få tillgång till väl utvalda och kvalitetssäkrade översättare som är bosatt i målspråksland och mycket mer.

Premiumöversättningar är för företag som har återkommande behov av flera språköversättningar. Självklart gäller samma fördelarna som vårt standarderbjudande men dem skiljer sig åt när det kommer till att ni får fasta prislistor per språkkombination mindre administration, upprättande och underhåll av kundspecifik termdatabas per språk och mycket mer.  Frågor om kostnader hittar du här.

Övriga språktjänster:  

Konsultation & Rådgivning 

Vad ska titeln vara på säljchefens visitkort? Kan vi använda denna titel på den internationella marknaden? Kan vi använda detta varumärkesnamn på nya marknader?

Översättning är så mycket mer än det självklara att översätta texter. Man kan behöva hjälp med att kolla upp om ett produktnamn fungerar på ytterligare marknader. Då kan det vara ett alternativ att ta hjälp av sin språkpartner för att undvika kostsamma felinvesteringar.  

 

Språkgranskning 

De flesta företag producerar innehåll internt vilket är helt logiskt då mycket av specialistkompetensen finns just där. Det kan handla om presentationsmaterial, nyhetsbrev, blogginlägg och annan viktig kommunikation. Även om det finns språkintresserade medarbetare kan det vara bra att låta en språkpartner granska texten och eventuella översättningar, för att skapa trygghet och stärka varumärket ytterligare.  

 

Relevans

Kundcase

RELEVANS

Relevans är reklambyrån som förenklar life science-sfären. Comactiva är översättningsbyrån som förenklar för kunden. Ett samarbete som gjort för att lyckas!

Relevans_logo

”Comactiva hanterar väldigt många jobb samtidigt för oss. De sköter alla jobb proffsigt, är serviceminded, följer upp, bekräftar och håller deadline. De känns uppdaterade när det gäller teknikens framsteg och fördelar. Helt enkelt angelägna om att leverera så bra jobb som möjligt."

 

Boel Rosendahl | Produktionsledare, Relevanstskonsult

 

Läs mer

Kontakta oss för bästa pris

 

Offertförfrågan