Skip to the main content.

1 min read

GUIDE | Lokalisera och skapa tillväxt på fler marknader

GUIDE | Lokalisera och skapa tillväxt på fler marknader

Vikten av att kommunicera och sälja på det lokala språket har aldrig varit viktigare. Står ni i startgroparna för att lansera en produkt eller tjänst på flera marknader är det några saker som kan vara bra att tänka på.

Vi bjuder på 5 tips | Ladda ner Guiden här!

Det finns studier* som visar på att människor som blir respekterade och tilltalade på sitt eget språk har större benägenhet att köpa och därmed stärks också varumärket på den lokala marknaden.  

Internationella företag som säljer på flera marknader har mycket att vinna på att centralisera arbetet med översättningar och lokalisering samt att se det som en del i det strategiska arbetet.

Vinsterna ligger i ett intakt varumärke på alla marknader, en trygg översättningsprocess där det finns mervärde i att ha kontroll över lokala kampanjer och möjlighet att arbeta effektivt med lokala SEO-strategier. Att samarbeta med en professionell översättningsbyrå skapar förutsättningar för att både spara pengar och tid och att nå önskat resultat snabbare.  

Lokalisera och nå snabbare tillväxt  


Att styra kommunikationen centralt för de lokala marknaderna skapar utmaningar med kultur- och målgruppsanpassning som är ett måste för att ge en träffsäker upplevelse på varje enskild marknad.  

För att lyckas med kommunikationen på varje lokal marknad behövs en genuin förståelse och kunskap om kultur, tradition, slang, politiskt läge samt ett intresse för målgruppen och landet i sig. Det är små nyanser som gör stor skillnad och om det brister i förståelsen avslöjas det direkt och påverkar varumärkets trovärdighet.  

En professionell översättningsbyrå arbetar bara med översättare som översätter till sitt modersmål och som bor och verkar i landet där kommunikationen ska användas.

Ibland kan det vara en bra idé att ta med översättaren redan i det kreativa arbetet för att sätta kampanjer och annonsmaterial, samt i arbetet inför till exempel en produktlansering.

 


5 tips för att lyckas med expansion
på nya marknader!

 

Ladda ner guide

 

Internationalisering sälj på köparens språk comactiva

* Common Sense AdvisoryCan’t Read, Won’t Buy 2020

Marknadsförare, dra nytta av lågkonjunkturen!

Marknadsförare, dra nytta av lågkonjunkturen!

I en lågkonjunktur gäller det för alla marknadsförare att prioritera rätt aktiviteter för att nå potentiella kunder och för att vara fortsatt...

Read More
Spara tid med rätt språkpartner för översättningar

Spara tid med rätt språkpartner för översättningar

På marknads- och kommunikationsavdelningar är tid ofta en bristvara. Oavsett hur noga vi planerar och sätter deadlines försvinner tiden fortare än...

Read More
9 saker att tänka på när ni upphandlar en språkpartner

9 saker att tänka på när ni upphandlar en språkpartner

Det är inte alltid lätt att upphandla en ny språkpartner och översättningsbyrå. Det finns många faktorer att ta hänsyn till för att få mest valuta...

Read More